استاندارد های فروشگاه های سیار
استاندارد های لازم الاجرا :
در این سیستم لازم است از استانداردهای تدوین شده تبعیت جست مانند :
- استاندادرهای ایمنی و آتش نشانی : در این زمینه استاندادرهای وجود دارد که لازم است سازندگان و بهره برداران فروشگاههای سیار از آن تبعیت نمایند که اهم آنها عبارتند از :
1- نصب سیلندر های اطفاء حریق منطبق با کار فروشگاه در جای مناسب.
2- استفاده از تجهیزات برقی استانداردو بطور کلی رعایت کلیه نکات ایمنی در تاسیسات برقی
3- استفاده از متریال غیر قابل اشتعال در فروشگاههایی که داخل آنها تجهیزات حرارتی است.
4- بهرگیری از سیستم های گرمایش استاندارد.
5- قرار گیری دنده پنچ در پشت و جلوی تایر ها هنگام توقف.
6- وجود و اطمینان به صحت ترمز دستی و یا سیستم مانع حرکت.
7- قرار ندادن فروشگاه در زمینهای شیب دارد.
8- عدم وجود تیزی و لبه های و بیرون زده نامناسب در بدنه بیرونی و داخل فروشگاه.
9- قرار گیری تجهیزات بیرون زده از فروشگاه در ارتفاع مناسب.
10- و .... .
- استانداردهای اجباری مربوط به خودرو ها و تریلر ها : ویژگی سیار بودن این فروشگاهها پاره از آنها را وارد گروه خودرو های فاقد نیروی محرکه میکند و لازم است در هنگام ساخت از استانداردهای مربوطه استفاده شود. مانند استاندادرهای مربوط به ترمز ، سپر عقب و حفاظ های جانبی ، چراغ های هشدار دهنده ، سیم کشی و .... .
- استاندادر های فنی و مهندسی : شرکت های سازنده میبایست استاندادرهای فنی و مهندسی لازم الاجرا را حتما در تولیدات خود در نظر بگیرند مانند قوانین مربوط به مرکز ثقل ، توزیع یکنواخت بار ، استاندادرهای جوشکاری ، استانداردهای برق و ... .
- استاندرهای ترافیکی : استانداردهای خاصی نیز مانند محدویت های طول ، عرض ، فیکس کردن بار ، استفاده از شبرنگ و علایم هشدار دهنده و ..... وجود دارد که میبایست مد نظر قرار گیرند.
متاسفانه در شهر تهران بسیار دیده میشود اتاقک فلزی بسیار ساده را بر روی یک چرخ قرار داده و نام آنرا کاراوان می نامند این دستگاه فاقد هر گونه استاندارد مشخصی است که هر لحظه ممکن است خسارت جبران ناپذیری را ببار آورد . بعضی ها مواقع نیز یک ون قدیمی توسط افراد غیر متخصص بازسازی میشود بدون در نظر گرفتن اصول مهندسی خودرویی ، ون فاقد ترمز های مناسب میباشد جراغ های عقب ندارد و .....
استاندارد های بهداشتی : برخی از استاندادرهای بهداشتی در فروشگاههای سیار غذایی عبارتند از :
- وجود تجهیزات برای شستشو ظروف و آماده سازی مواد غذایی
- تعبیه محلی مناسب برای قرار گیری ظروف کثیف و تمیز
- تجهیزات سرمایشی جهت نگهداری مواد فاسد شدنی
- تجهیزات بهداشتی برای نگهداری سایر مواد غذایی
- کف فروشگاه قابل شستشو و دارای کفشور باشد
- پوشش بدنه داخلی فروشگاه قابل تمیز کردن باشد
- رویه میز آماده سازی غذا بهداشتی باشد
- و .... .
استانداردهای ارگونومی : تجهیزات فروشندگی سیار در مبحث ارگونومی دارای ویژگی های خاص میباشند که برخی از آنها عبارتند از :
1- راحتی و سادگی ایستادن و حرکت کردن و کار کردن فروشنده درآن
2- شتری براحتی محصول مورد سفارش خود را از فروشنده دریافت بدارد ( تعبیه پیشخوان سرو غذا)
3- سهولت در پرداختها ( تعبیه پیشخوان صندوق )
4- دسترسی آسان به تجهیزات تخصصی کار ( قفسه بندی مناسب )
5- دسترسی آسان به اجزاء و مجموعه های فروشگاه