توصیه های مهم برای رانندگان آفرود
۱. اولین نکته مهم در رانندگی آفرود: آهسته برانید
هنگامیکه در رانندگی آفرود، شناخت کافی روی منطقه ندارید، سریع رانندگی نکنید. خیلی راحت ممکن است متوجه یک سنگ یا یک الوار چوب که لای علفها مخفی باشد، نشوید. در ضمن با سریع راندن از زیبایی طبیعت اطراف خود محروم خواهید شد.
۲. روی جاده تمرکز داشته باشید
هر چه منطقه آفرودی شما دورافتادهتر و ناهموارتر باشد، نیاز به دقت بیشتری دارید. اگر تلفن همراهتان را در یک دست بگیرید و با دست دیگرتان در تلاش برای پیدا کردن آهنگ موردعلاقهتان باشید، رانندگی آفرود شما بهزودی به پایان خواهد رسید، بیاحتیاطی شما کار دستتان میدهد واحتمالاً با حادثه یا مشکلی جدی مواجه خواهید شد. در واقع احتمال دارد یک سنگ لای محور خودرو گیر کند یا تنه درختی در گلگیر خودرویتان فرو رود.
۳. به اطلاعات صفحه آمپر (یا صفحهنمایش خودرو) توجه کنید
فراموش نکنید که گهگاهی به عقربههای پشت امپر نگاهی بیندازید و مقادیر آنها را بررسی کنید. با بیتوجهی به صفحه آمپر، ممکن است بهراحتی وسط یک جنگل دورافتاده بنزین تمام کنید. حتی بدتر از آن، ممکن است خودروی شما به علت حرکت طولانی با سرعت کم و دور موتور بالا، جوش بیاورد.
۴. با دور موتور پایین رانندگی کنید
هنگام رانندگی آفرود از دندهسنگین استفاده کنید تا بتوانید سرعت خودرو را در محدوده بهینه کنترل کنید. بهجز در مواردی که بخواهید از مانعی عبور کنید، دور موتور باید پایین باشد. یک راننده ماهر میداند که چه زمانی باید پدال گاز را فشار دهد و چه وقت باید آن را رها کند.
۵. انگشتان دست خود را داخل غربیلک فرمان نگذارید
در تور رانندگی آفرودی انگشتان دست خود را داخل غربیلک فرمان نگذارید؛ مخصوصاً اگر سیستم فرمان خودروی شما فاقد موتورهای کمکی باشد. اگر هر یک از چرخهای جلو در مانعی گیر کند و شما نتوانید غربیلک فرمان را مهار کنید، این خطر وجود دارد که غربیلک انگشتان دست شما را در جهت دیگری بچرخاند.
۶. قبل از آنکه خودروی شما در مانع گیر کند از آن خارج شوید
اگر مانعی جلوی جادهای که در پیش رو دارید وجود دارد و مطمئن نیستید که چطور از آن عبور کنید، از خودرو پیاده شوید و پس از مدتی بررسی درباره آن تصمیم بگیرید. در مکانهای باتلاقی اغلب مسیرهای فرعی که قبلاً افراد از آنها عبور کردهاند وجود دارد.
۷. در حین عبور از مانع دنده عوض نکنید
در رانندگی آفرودی این نکته مهم است که بتوانید فوراً تخمین بزنید که برای عبور از یک مانع مشخص باید از چه دندهای استفاده کنید. بهعنوان مثل اگر در حین عبور از گلولای عمیق دنده عوض کنید، اول از هر چیز در لحظهای که کلاچ میگیرید، سرعت خودروی خود را که هماکنون نیز کم است را کمتر میکنید؛ و دوم اینکه بعد از تعویض دنده چرخها ناگزیر شروع به لیز خوردن میکنند. این دو عامل میتوانند خودروی شما را متوقف کنند. در خودروهایی که گیربکس اتوماتیک دارند باید حتماً دنده را از حالت D خارج کرده و در حالت ۲ یا ۳ قرار دهید تا اینکه گیربکس هنگام عبور از مانع دنده را عوض نکند و در صورت فشار بیشتر روی پدال گاز، دندهمعکوس ندهد. خودروهای مجهز به گیربکس اتوماتیک نیز ممکن است در صورت تعویض دنده بخشی از چسبندگی و قدرت مورد نیاز خود را از دست بدهند.